Föreningen

Föreningens fastighet omfattar 6 hus om 8 - 10 våningsplan och stod inflyttningsklara 2009/2010. 
Lägenheterna är fördelade på 1, 2, 3 och 4 rum och alla lägenheter har inglasat uterum på 14 kvm med sjöutsikt förutom 1-rums lägenheterna som är utrustade med en stor, öppen balkong på 6 kvm.

Under husen finns ett garage i 3 plan med 189 P-platser, medlemmar i föreningen har förtur i kön.


Mycket centralt läge i Kungsängen centrum med endast ett par minuters promenad till Kungsängens station.
I centrum finns livsmedelsbutiker, banker, apotek, systembolag och restauranger och endast en kort promenad ner till Mälaren med bad och båtklubb.

Mellan Stockholm och Kungsängen är det kvartstrafik större delen av dygnet och resan tar cirka 25 minuter.
Nattetid går nattbussar mellan Stockholm och Kungsängen. 


För övrigt erbjuder kommunen flera fina bad om sommaren och skridskoåkning om vintern bl.a. vid Lillsjön och Gröna Udden i Mälaren.

Simhall med äventyrsbad finns i Bro. Tre högklassiga golfbanor i absolut närhet, Kungsängens GK, Bro Hof samt Bro-Bålsta golfklubb. Dessutom finns båthamn, elljusspår, bangolf, tennis, idrottsplats, ridhus och mycket annat. 


Två stormarknader finns i Norrboda; Lidl och Stora Coop

Andrahandsuthyrning


Upplåtelse i andra hand kräver alltid styrelsens samtycke. Vid otillåten andrahandsuthyrning kan styrelsen förklara bostadsrätten förverkad och säga upp bostadsrättshavaren för avflyttning.
Föreningen tar ut en avgift för upplåtelse i andra hand avgiften motsvarar 10 % av ett prisbasbelopp/år (4550 kr/år 2018) Bostadsrättsföreningen godkänner uthyrning i andrahand om du t.ex. ska arbeta eller studera på annan ort. Även "provboende" på annat håll är ett godtagbart skäl till att få hyra ut i andra hand. Den maximala tiden du får hyra ut din lägenhet är ett år. Stadgar och trivselregler gäller även för hyresgästen. Vi rekommenderar att hyreskontrakt skrivs mellan parterna, bostadsrättshavaren och hyresgästen. Om hyresgäst byts under avtalstiden krävs ny ansökan om andrahandsuthyrning. Blanketter finns att hämta på filarkivet längre ner på denna sida. Lämna eller maila din ansökan till styrelsen.

Styrelsen kommer att behandla din ansökan på kommande styrelsemöte. Ange följande:
Bostadsrättshavare:
Lägenhetsnr:
Tid för andrahandsuthyrning:
Telefonnummer till bostadsrättshavaren under hyrestiden: Andrahandshyresgästen.
Namn:
Personnr:
Telefonnummer:
Anledning till andrahandsuthyrning måste alltid anges.
Fastighetsförsäkring inkl bostadsrättstillägg


Föreningens försäkringsbolag är Moderna Försäkringar, bostadsrättstillägg ingår. Villkor är upplagda på vår ekonomiska förvaltares (SBC) hemsida. Om du saknar inloggningsuppgifter till SBC, vänligen kontakta 0771-722 722 eller via formulär på www.sbc.se Styrelsen har inte inloggningsuppgifter till SBC.
El/Vatten-debitering


Föreningen har ett centralt avtal om el- och vattenleveranser till föreningens lägenheter. Du som boende behöver därför inte ha ett eget elavtal. El, varmvatten och kallvatten debiteras utifrån en schablon varje månad. En gång om året (Februari) sker en manuell avläsning av mätarna och justering för det gångna året. ​ Elförbrukning pris 1:10 kr/kwh Varmvattenförbrukning pris 55:45 kr/kbm Kallvattenförbrukning pris 22:20 kr/kbm Vid byggnationen av våra hus installerades ett system för individuell mätning och debitering som dessvärre inte fungerat som önskat och som dessutom varit svårt att få support på. Under vintern 2018/2019 fattades därför ett beslut att övergå till schablondebitering och manuell avläsning.
Husvärdar


Uppgifter för Husvärdar.
Vid behov:
- Hälsa nya medlemmar välkomna till vår bostadsrättsförening.
Varannan månad:
- Kontroll av läckage vid vattenmätarna.
- Kontroll av branddörrar mellan hissplan och trapphus.
- Kontrollera att radiatorer är rätt inställda på varje hissplan.
I samband med att man kontrollerar läckage vid vattenmätarna och skall ned på nästa våningsplan så passerar man via branddörren. Kontrollera att branddörren stängs automatiskt och
att inte brandfarliga prylar finns på hissplan eller i trapphus.
Grannsamverkan Karen Bäckdahl, Tallrisvägen 2, 073-6938145 Ulla Gulliksson, Tallrisvägen 8, 08-58246262 Husvärdar Tallrisvägen 1 Magnus Runsvik 08-58165461
070-1010778 Tallrisvägen 2 Liliane Weinitz 08-58171378
073-6409677 Tallrisvägen 3 Petter Abrahamsson
070-3965653 Tallrisvägen 4 Christina Åberg
08-761 85 02
070-3274192 Tallrisvgen 6 Nils-Olof Sandström
08-58242570
070-5263426 Tallrisvägen 8 Ulla Gulliksson
08-58246262
072-2528016
Miljöstugor


För att fördelningen av avfall skall bli jämt fördelat mellan miljöstugorna bör:
Tallrisvägen 1 och 3 ska använda miljöstuga A.
Tallrisvägen 2 och 4 ska använda miljöstuga B
Tallrisvägen 6 och 8 ska använda miljöstuga C.
Miljöstugorna har olika behållare för hushållsavfall, hushållsplast, färgat & ofärgat glas, metall, kartonger, tidningar, batterier, elavfall och glödlampor. På insidan av dörren sitter information om när tömning av plast sker, varannan onsdag. Tid för tömning kan dock variera vid helgdagar. Matavfall sorteras i särskilda bruna matavfallspåsar, de läggs i de bruna insamlingskärlen i miljöstugorna. Grovavfall och kemiska produkter måste man själv lämna till kommunens kretsloppscentral.
Närmaste kretsloppscentral är Brunna kretsloppscentral, Energivägen 10. Kretsloppcentralens hemsida För allas trevnad, hjälp till att hålla snyggt i miljöstugorna!
Mäklarinfo


Föreningen har krav på säljaren om utträde ur föreningen samt av köparen om inträde i föreningen innan köpet kan genomföras. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.
Mäklaren skall tillsamman med köpekontraktet översända utträdes-/ tillträdesblankett till styrelsen, för att erhålla godkännande.
Föreningen accepterar inte juridiska personer. Föreningen kontrollerar samliga köpare via kreditupplysning.
Föreningens ekonomi framgår av årsredovisningen som återfinns på vår hemsida.
Föreningens namn: Brf. MälarBranten
Organisationsnummer: 769611-4201
Adress: Tallrisvägen 3, 19639 Kungsängen.
Fastighetsbeteckning: Kungsängens Kyrkby 2:298 i Upplands-Bro kommun. Byggnadsår: Färdigställd 2010.
Antal Lägenheter: 161 lägenheter fördelade på 6 bostadshus. Husen har 7-10 våningar.
Värme: Vattenburen radiatorvärme (fjärrvärme).
Ventilation: Mekanisk frånluft med tilluft i fasad.
Gemensamhetsanläggningar: Ett antal cykel/ barnvagnsrum samt 3 miljöstugor (avfallssortering).
Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Parkering/garage: Det är parkeringsförbud i hela vårt område. Det gäller även motorcyklar och mopeder. Q-park bevakar. Garageplatser finns att hyra av Österhöjdens Garage AB.
E-postadress: service.stockholm@hsb.se
Det finns 189 garageplatser alla med motorvärmaruttag.
På gården finns 6 st handikapparkeringsplatser, parkering max 5 timmar.
Vid in- och utflyttning finns "Tillfälliga parkeringstillstånd", kontakta husvärden.

Fastighetsförvaltare: HSB. Ekonomiförvaltare: SBC.

Pantnoteringar: SBC sköter vårt lägenhetsregister med pantförskrivningar och avnoteringar av panter.

Telia TriplePlay ingår i månadsavgiften.
Internet med fiber 100 Mbit/s, TV-anslutning (Kanalpaket Lagom) med c:a 17 kanaler och Bredbandstelefoni.

Individuell mätning och debitering av el, varm- och kallvatten sker utifrån en schablon med årlig manuell avläsning (I Februari) och korrigering av det gångna årets schablondebitering.
Tänk på att göra upp efterdebiterade förbrukningsavgifter (el, varm- och kallvatten) med förra ägaren samt att överta avier för månadsavgiften. Månadsvis debitering av förbrukningsavgifter. Till lägenheten hör: En router, två digitaltv boxar, fyra nycklar till lägenheten, tre nyckeltaggar. en lägenhetspärm med nyttig information.
Flytta in / Nyinflyttad


Välkommen till Brf Mälarbranten! Vi hoppas att ni skall trivas och vill med det här brevet hälsa er välkomna och samtidigt lämna en del praktisk information. Kontaktuppgifter till styrelsens funktionärer, suppleanter samt husvärdar finns på föreningens hemsida och på anslagstavlorna i entréerna. I lägenheten ingår: en smartbox, två digitalboxar, fyra nycklar till lägenheten, tre nyckeltaggar och en lägenhetspärm. - Meddela gärna er e-postadress till styrelsen för att ta del av viktig information kopplat till föreningen. - Lägenhetsnyckeln går till entrédörren, postboxen, miljöstugor, cykelrum och barnvagnsrum. - Nyckeltaggarna används till entrén samt till garage om man hyr garageplats. - Meddela styrelsen om ni önskar ert namn och telefonnummer i porttelefonen. - Meddela styrelsen vilka namn ni önskar vid lägenhetsdörren och på postboxen. På anslagstavlan i entrén ska endast bostadsrättsinnehavarens namn finnas med. - Kontrollera och notera aktuell mätarställning på el-mätare och vattenmätare vid inflyttning. Er husvärd eller valfri styrelsemedlem kan vara behjälplig med att låsa upp så att ni kommer åt och kan läsa av vattenmätarna. - Som nyinflyttad bör man kontrollera att brandvarnaren fungerar. - Bostadsrättstilläggsförsäkring är tecknad för samtliga medlemmar genom föreningens försäkring. Föreningens trivselregler, stadgar och gränsdragningsregler vid felanmälan/underhåll finns på föreningens hemsida. Där finns även information om kö för p-plats i garaget, hyra av förråd, bokning av grillen vid pergolan, tillfälliga parkeringstillstånd mm. Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC, Sveriges Bostadsrätts Centrum. För inloggningsuppgifter till vår sida hos SBC, kontakta kundtjanst@sbc.se, eller 0771-722 722. SBC debiterar alla medlemmar för månadsavgiften till föreningen, ev. hyra av förråd och medlemmarnas förbrukning av el, kall- och varmvatten. Om du har frågor om dina fakturoror eller t.ex. saknar en avi, kontakta SBC direkt. Information om fastighetsförvaltaren finns på anslagstavlan vid entrén och på föreningens hemsida. Slutligen vill vi återigen hälsa er hjärtligt välkommen till Brf. Mälarbranten! Vid eventuella frågor, välkommen att kontakta styrelsen eller din husvärd
Styrelsen


Ordförande Magnus Runsvik, Tallrisv 1 070-101 07 78 Ledamöter Irmeli Holmertz Bonow,Tallrisv 2 070-343 84 70 Liselotte Fägerlind, Tallrisv 4 070-946 38 22 Stefan Lenell, Tallrisv 8 070-488 80 18 Bengt Nyberg, Tallrisv 2 070-256 81 32 Christofer Olofsson, Tallrisv 3 072-236 30 50 Stefan Paunovic, Tallrisv 8 070-948 84 55
Valberedning


Vid ordinarie årsstämma den 26 april 2018 valdes följande valberedning: Stefan Stenström (Sammankallande) Tallrisvägen 1 070-715 5997, 08-581 709 20
stefan.stenstrom@telia.com
Odd Olsen, Tallrisvägen 2 070-581 0335
oolsen@telia.com Inger Kjerrman, Tallrisvägen 3
070-378 61 48 inger.kjerrman@telia.com

Marianne Sehlberg Tallrisvägen 6 070-566 00 10 marianne.sehlberg@gmail.com
Förråd


Vid avflyttning ska förrådet sägas upp direkt till SBC.
Vid försäljning av din bostadsrätt kan förrådet inte överlåtas på den nya ägaren.

Avgiften för förråden ligger i intervallet 100 kr/mån till 600 kr/mån. beroende på storlek. Totalt finns 56 st förråd.
Kölistan till förråden sköts av vår ekonomiska förvaltare SBC, 0771-722 722 eller via www.sbc.se
Årsstämma


I röstlängden använder vi oss av den interna lägenhetsnumreringen som sitter i överkant på ytterdörren, ha gärna numret tillgängligt för registreringen vid ankomst till stämman. En motion ska innehålla ett ämne och ett yrkande, skriv en motion per ämne. Motionen ska ha en rubrik och det ska tydligt framgå vad motionen handlar om, avsluta motionen med att föreslå det beslut som stämman ska ta. Motionen ska innehålla ditt namn, adress, telefonnummer och lägenhetsnummer. Ange även gärna e-post adress. Skicka motionen till styrelsen via e-post eller brev.
Lägenhetsnumrering


Vi har två olika system för lägenhetsnummer. Den interna numreringen återfinns i överkant på ytterdörren Den nya numreringen från Lantmäteriet sitter på tidningshållaren utanför ytterdörren. Vi använder lantmäteriets numrering i våra formulär på hemsidan. Röstlängen som används vid föreningsstämman är baserad på det interna numret. Även Garo mätdata använder denna.
Flytta ut


Du som genom överlåtelse sålt din bostadsrätt lämnar i och med detta också föreningen. Vi hoppas du har trivts som medlem i BRF Mälarbranten. Är det något särskilt du vill skicka med oss innan du lämnar tar styrelsen tacksamt emot feedback på både vad du upplevt som bra och sådant du tycker vi bör utveckla som förening. Att tänka på vid utflyttning: Tillhör lägenheten

 • Lägenhetspärmen - tillhör lägenheten och ska lämnas kvar i komplett skick.
 • Nycklar – alla nycklar som tillhör lägenheten och ska lämnas över vid försäljning, minst fyra stycken.
 • Tags – alla tags som tillhör lägenheten ska lämnas över vid försäljning, minst tre stycken.
 • Brandvarnare - varje lägenhet har av föreningen tilldelats en brandvarnare som tillhör lägenheten och ska därför lämnas kvar.
 • Tv-boxar, 2 st TV-boxar med tillbehör tillhör varje lägenhet och ska därför lämnas kvar vid försäljning. Om du har beställt ett extra kanalutbud ska du säga upp det till leverantören.
 • Vitvaror – tvättmaskin och torktumlare ingår i lägenheten och ska lämnas kvar i fungerande skick när du lämnar över lägenheten. Detta gäller naturligtvis även övriga vitvaror. Som säljare ansvarar du för att maskinerna lämnas i fungerande skick och att bruksanvisningar, garantibevis och liknande handlingar överlämnas till köparen. Om det saknas bruksanvisningar så går de ofta att ladda ner från tillverkarens hemsida.
Meddela styrelsen:
 • Porttelefon – meddela styrelsen ditt namn och lägenhetsnummer (det på dörren) så tar vi bort dig från porttelefonen malarbranten@gmail.com
 • Mailadress – meddela styrelsen att ta bort din adress från mailinglistan: malarbranten@gmail.com
Att säga upp:
 • Garageplats – ska sägas upp hos HSB: service.stockholm@hsb.se tel 010-442 11 00
 • Det är inte är tillåtet att överlåta en p-plats vid försäljning och det är heller inte tillåtet att behålla platsen för att hyra ut den i andra hand. Nycklar till motorvärmare lämnas tillbaka till styrelsen.
 • Lägenhetsförråd – ska sägas upp hos SBC: www.sbc.se kundtjanst@sbc.se
 • tel 0771-722 722. Förrådet avslutas i samband med att medlemskapet i föreningen upphör. Städa ur förrådet noga.
 • Hemförsäkring – kom ihåg att säga upp din hemförsäkring.
Övrigt
 • Elavtal - behöver inte sägas upp då föreningen har ett gemensamt elavtal tecknat direkt mellan bostadsrättsföreningen och elleverantören.
 • Cyklar & barnvagnar– glöm inte att ta med dig cykel, barnvagnar, pulkor och annat när du flyttar ut.
 • Flyttanmälan – gör en flyttanmälan och eftersändning av post via www.adressandring.se
 • Flyttdagen - tänk på att parkera flyttbil / släp så att de inte blockerar åtkomst till porten. Ansök om tillfälligt parkeringstillstånd till flyttdagen: https://www.malarbranten.se/parkering
 • Flyttstädning - vi rekommenderar att anlita en professionell städfirma som har städgaranti.
 • Grovsopor - det blir ofta mycket som ska slängas vid en flytt. Eftersom föreningen inte har några kärl för grovsopor måste du själv transportera dessa till kommunens kretsloppscentral. Det är absolut förbjudet att lämna grovsopor miljöhusen.
Vi önskar dig lycka till med ditt nya boende!
Grannsamverkan


Föreningens representant i grannsamverkansfrågor är Karen Bäckdahl
0736-938145
Ni finner uppdateringar om grannsamverkan med brottsstatisik, tips m.m. i filarkivet här nedanför.

© 2019 BRF Mälarbranten. Proudly created with Vanjos.se

Brf Mälarbranten

Tallrisvägen 3

196 39 Kungsängen

malarbranten@gmail.com 

Org.nr: 769611-4201